Відпочинок в Карпатах

Карпати – це дивовижне місце, де зобов’язаний побувати кожен турист. Тільки тут ви знайдете масу незвичайних розваг, чудесних видів і оздоровчих процедур. Відпочинок в Карпатах – це унікальна можливість познайомитися з місцевим колоритом, традиційною кухнею і чудовою музикою. Приємний вуха мову гідів, чисте і свіже повітря, а також незабутні пригоди – все це ви зможете отримати тільки в цій місцевості.

Якщо туристи задаються питанням, скільки коштує відпочинок в Карпатах, то ми сміливо можемо відповісти – все залежить від особистих смаків і уподобань. Адже насолодитися красою місцевих видів і спробувати чисту воду з лісових струмків можна абсолютно безкоштовно.

Особливості Карпат. Відпочинок на будь-який смак

Щоб дійсно відпочити в Карпатах і відчути на собі всі принади і особливості гір, буде потрібно багато часу, так як варіантів розваг тут сила-силенна.

  • Прогулянки. Піший туризм або кемпінг – неважливо. Головне – ви зможете відчути себе частиною природи. Краса місцевих видів заворожує навіть досвідчених туристів, тому не варто довго роздумувати, якщо виникла ідея відправитися в похід. Компанія друзів може розбити табір, розвести багаття і провести вечір за затишними розмовами та піснями під гітару. Для інтровертів є варіант відправиться в похід поодинці. Гористі пейзажі і лісове повітря очистять не тільки легкі, а ще й думки, якими переповнені голови людей з мегаполісу. Крім того, такі заходи корисні для здоров’я.
  • Екскурсія на карпатському трамвайчику. Трамвайчик в смт Вигода – улюблена туристами пам’ятка. Старенький локомотив може прокатати будь-якого охочого. Невелика місткість і низька швидкість пересування дозволять насолодитися видами навколо і відпочити від піших прогулянок.
  • Велоспорт. Подорожі та екскурсії на велосипедах – відмінна риса відпочинку в Карпатах в літню пору. Для цього не обов’язково бути майстром спорту з велокатанія, адже з туром по горах на велосипеді впоратися навіть новачок. Досить просто взяти транспорт на прокат в місцевій крамниці і відправитися в дорогу. Можна скористатися вже готовими картами маршрутів, але любителі пригод можуть вибрати свій шлях. З такою розвагою вам гарантовані приємні емоції і легка втома в кінці дня.
  • Візит в музеї. Якщо ви хочете ближче познайомитися з культурою цього краю, то можна сміливо відправлятися в музеї. Саме тут зібрано все найцінніше з минулого. Історія експонатів будь-якої виставки відпочинку в Карпатах покрита таємницями і загадками. Крім того, тут представлені унікальні моделі традиційного одягу, предметів побуту, знарядь праці, зброї і атрибутів вікових обрядів. Деякі музеї Карпат розташовані на території природних заповідників та національних парків. Так що тут можна не тільки зануритися в історичну атмосферу, а ще й відвідати унікальні об’єкти.
  • Рафтинг. Якщо екстремали досі сумніваються в тому, що тут не можна відірватися по-повній, і думають де відпочити в Закарпатті, то рафтинг стане відмінним рішенням. Ви просто зобов’язані це спробувати. Бризки води, швидкість і стрімкі річкові спуски – все це чекає саме вас. Любителі гострих відчуттів можуть сміливо вирушати на Прут або Черемош. Ці річки самі стрімкі і екстремальні.
  • Парапланеризм. Почуття польоту, висота і надзвичайна краса пейзажів – що може бути краще? Політ на параплані залишить найяскравіші спогади після Карпат. В горах є безліч місць, де можна випробувати парапланеризм.
  • Лижі. З приходом зими відпочинок в Карпатах не втрачає своєї актуальності. Лижні спуски і гірки чекають як професіоналів, так і новачків. Тільки тут можна покататися на лижах чи сноуборді, провести час з друзями на спільному катанні і зануритися в атмосферу казки.
  • Підйомник. Кататися на підйомнику можна як влітку, так і взимку. З його висоти можна побачити всю місцевість як на долоні: маленькі будиночки, крихітні люди і засніжені вершини гір. Цю пам’ятку люблять всі туристи.

Топ-5 причин, чому варто провести відпустку в Карпатах

  1. Природа. Це головна причина, по якій варто відпочити в Карпатах. Тільки тут можна подихати виключно чистим повітрям. Під час прогулянок в гірській місцевості ви побачите безліч красивих рослин. Також тут можна збирати гриби та ягоди, що дуже подобається дітям і любителям натуральної їжі. Крім того, в Карпатах тихо. Це найкраще місце, щоб відпочити від міського шуму і турбот, щоденних справ, важливих зустрічей і рутини. Тут немає боса і дратівливих колег, тільки ви і природа, яка поглинає. Що може бути прекрасніше, ніж вид гір з вікна, свіже повітря і відсутність міської метушні.
  2. Розваги. Якщо ви ще досі думаєте, де відпочити в Закарпатті, то можемо сміливо заявити – тут є все. Спортивні розваги, виставки, екскурсії, походи, зоопарки. Тут знайдуться цікаві пригоди як для дітей, так і для дорослих. Можна підібрати програму розваг для сім’ї, друзів або молодої пари. Крім того, ваша відпустка може стати настільки насиченою, що в будиночку ви будете тільки засинати і прокидатися. Якщо немає бажання самостійно шукати способи розважитися, на допомогу прийдуть гіди. Вони покажуть всі найцікавіші місця і пам’ятки, розкажуть про їхню історію, а також зможуть зробити фото на пам’ять.
  3. Їжа. Не дивлячись на те, що Мішленовських ресторанів в Карпатах не так багато, їжа тут відмінна. У місцевих кафе можна спробувати національну кухню, страви якої приготовані за всіма канонами і традиціями. Ці рецепти передавалися від покоління до покоління, щоб кожен відвідувач зміг відчути багатство смаків цих страв. Тут ви зможете спробувати банош, вареники, соковиту свинину і безліч інших традиційних делікатесів. У деяких ресторанах є меню з європейською кухнею. Для любителів пасти і лазаньї також знайдеться місце. Можливо, вам доведеться набрати пару кг, але як відмовити собі в ароматної і смачної їжі на відпочинку.
  4. Сувенірні крамниці. Крім яскравих емоцій і фото на пам’ять ви можете привезти додому частку відпочинку в Карпатах. Це можуть бути магніти, статуетки або іграшки – все, що можна купити на місцевому сувенірному ринку. Тут немає банальних брелків або дрібничок. Всі сувеніри мають унікальну форму і незвичайний вид. Тут ви можете купити мило ручної роботи, чай власного збору з карпатських трав, дерев’яні вироби для дому, жилети та інший одяг з овчини власного виробництва. Крім того, в сувенірних крамницях продаються різні види духмяного меду і медовухи, карпатських настоянок і вин.
  5. Пейзажі. Тільки в Карпатах ви зможете помітити дивовижне поєднання буйства природи і побудованих пейзажів. Тут споруди гармонійно доповнюють гористу місцевість з густими лісами. Люди зберігають натуральну красу, навіть зводячи нові будівлі. Крім того, тут можна провести безліч незабутніх фотосесій, кадри з яких будуть завжди нагадувати про дивовижний відпочинок в Карпатах. З ними ви зможете зберегти найприємніші емоції, які отримали в цьому місці.

Де зупинитися відпочиваючи в Карпатах?

Щоб відпочити в Карпатах і відвідати всі визначні пам’ятки цієї місцевості, необхідно багато сил і енергії. Адже після велопрогулянок, екскурсій і дегустацій найбільше хочеться прилягти і насолодитися затишком.
Відповідаючи на питання де відпочити в Закарпатті, ми рекомендуємо зупинитися в Урочище “Над Фермою”. Це прекрасне місце щодня радує туристів теплим прийомом і гостинністю. Ми пропонуємо погостювати в затишних дерев’яних будиночках і котеджах під час відпустки.

Девіз нашої діяльності – будиночок з бруса, гори і Ти. У ньому сказано все, що необхідно для ідеального відпочинку в Карпатах. Дерев’яні будиночки, з яких відкривається прекрасний вид на гори і Ви. Тут ви зможете відпочити душею після виснажливого дня і відчути себе як вдома.

Тури і походи поруч з нашим комплексом подарують надзвичайні емоції. Але в кінці дня ви завжди зможете повернутися в затишне й комфортне місце, щоб зняти втому. Для гостей у нас підготовлені житлові зони і місця для активного відпочинку.

Наша робота над собою і постійне підвищення рівня сервісу дозволили створити максимально комфортні умови для кожного гостя. Всі будинки мебльовані та обладнані всім необхідним для життя.

На кухнях можна готувати улюблені страви. Ванні кімнати оснащені пральними машинками і душовими кабінами. У спальнях передбачені зручні ліжка, стильний інтер’єр і приємна атмосфера.

Зовні будиночків є місце для активного відпочинку в Карпатах, а також майданчик з мангалом. Тут любителі здорової їжі можуть готувати м’ясо, рибу та овочі на грилі. Це місце ідеально підійде для романтичних вечорів або посиденьок з друзями.

У нашого комплексу зручне розташування, завдяки якому ви досить швидко зможете дістатися до будь-яких туристичних місць. Власникам автомобілів не варто турбуватися про те, куди подіти машину. На території передбачена парковка для наших гостей.

popup
Думаєш відвідати нас літом або восени?

Встигни забронювати котедж, до 1 червня*, за старою ціною!

*з 1 червня ціни збільшаться

Забронювати