Якщо літо вже пройшло, а часу або можливості поїхати на відпочинок так і не виявилося, все одно не варто засмучуватися. Адже ми розповімо, куди поїхати відпочивати в Карпатах восени і як провести час із задоволенням і користю для здоров’я.

Відпочинок в Карпатах восени: який місяць є найбільш вдалим?

Восени, як правило, погода дуже мінлива. Вона може бути холодною, дощовою, спекотною або навіть одночасно з вітрами. Однак вересень найбільш комфортний місяць для відпочинку в Карпатах восени.

Справа в тому, що зазвичай перший місяць оптимальний по температурі. Літня спека до цього моменту зникає, а заморозки ще не настали. При цьому бруд і сльота, які бувають в жовтень і листопад ще не встигли нас «порадувати» своєю присутністю.

У вересні оптимально займатися збиранням грибів і всяких дарів природи. Тоді сонце приємне і самим рослинам. Багато гриби добре ростуть після сезону дощів, який проходив в кінці вересня і початку жовтня.

Які розваги очікують Вас восени в Карпатах?

Для багатьох людей відпочинок в Карпатах восени полягає в зборі грибів, ягід і унікального карпатського чаю. Ви можете зібрати брусницю, чорницю і навіть малину. Справжній продукт, вирощений природою без хімії.

Прогуляйтеся по красивих місцях, насолоджуйтеся відмінними видами, досліджуйте місцеву флору. Це можна робити як самостійно, так і в сімейному колі.

Збирати гриби без базових знань самостійно не рекомендується. Для такої розваги краще скористатися допомогою гіда або місцевих, які самі займаються закручуванням грибів. Таких умільців в безліч, а їхні рецепти передаються з покоління в покоління.

Любителі активного відпочинку осінню в Карпатах обов’язково повинні спробувати велопрогулянки. Ідеально підходить для цього вересень. Спека вже спадає, тому проїхати на велосипеді можна досить далеко.

Зазвичай гіди будують маршрут не просто по гірських хребтах, а по цікавих і незвичайних місцях. До них можна віднести:

  • Водоспади.
  • Гірські озера.
  • Мальовничі долини.

Наприклад, можна побачити водоспад Женецький Гук, висота якого сягає 15 метрів. Він знаходиться в дуже незвичайному і красивому місці. Любителі чарівного зовнішнього вигляду і чарівних фото оцінять такий ракурс.

Що робити біля Синевиру?

Так само можна відвідати й озеро Синевир. Його глибина в середньому до 10 метрів, максимальна до 22, проте купатися там не дозволить його температура. Максимальна температура води +13 градусів. Якщо Вас цікавить, що робити в Карпатах восени, відповідь дуже проста – сидіти на березі озера і насолоджуватися зовнішнім виглядом

Навколо води утворився національний парк з невеликою туристичною базою. На ній можна спробувати національний угорський суп і інші, незвичні для нашого побуту страви. Так само Ви можете скористатися популярною послугою – «прогулянка на плоту по озеру».

Між собою місцеві жителі називають озеро «морське око». Це через незвичайне розташування міні-острова посередині озера. Він нагадує зіницю, а все озеро – око.

Якщо Ваш відпочинок або пікнік затягнеться до вечора або пізньої ночі, то повертатися додому на велосипеді буде небезпечно, Ви можете зупинитися на базі біля озера. Якщо пощастить, то ще й потрапите на щорічний фестиваль.

Активний і екстремальний відпочинок

Якщо Ви прихильник екстриму, тоді рафтинг – це те, що Вам потрібно. Є кілька причин спробувати цей вид розваги:

  • Неймовірний зовнішній вигляд природи навколо.
  • Екстриму вистачить на рік вперед.
  • Незабутні емоції.
  • Різні рівні складності.

Якщо Вам подобається екстрим, але в цьому виді спорту Ви новачок, все одно не варто засмучуватися. Рафтинг як відпочинок в Карпатах восени має різну складність. Для новачків підійде річка Прут. Там можна навчитися азам даного мистецтва, насолодитися пейзажем, знайти гармонію зі своїм внутрішнім світом.

Для більш просунутих користувачів підійде спуск по Чорному Черемушу. Вони знайдуть безліч порогів і черговий заряд адреналіну.

Якщо Вас цікавить, де відпочити в Карпатах у вересні, відповідь очевидна – в горах. Кемпінг, скелелазіння і альпінізм особливо актуальні в цей час. Відповідна погода і менший наплив туристів доповнять задоволення.

Найкраще буде записатися в школу альпінізму. Середня довжина такого курсу 5-6 днів. Подібні школи оцінять Вашу підготовку і підберуть найбільш безпечний і відповідний маршрут. До того ж Ви завжди будете перебувати поруч з професіоналом.

Водний відпочинок в Карпатах

Якщо раптом Ви є завзятим рибалкою і ні дня не можете прожити без цього і юшки на багатті, тоді для Вас є рішення. Місцеві жителі часто ловлять річкову форель в річках Прут і Маленький Прутець.

Коли як не під час відпочинку восени в Карпатах зайнятися цим. Спека вже спала, а холод ще не встиг наступити. Відмінна розвага для душі і тіла.

Якщо раптом Ви не планували риболовлю, але познайомилися з рибалкою і хочете скласти компанію або просто терміново знадобився відпочинок біля берега річки, це теж не проблема. Снасті і інші рибальське приладдя можна взяти напрокат і вирушити на платне озеро, в якому розводять форель. Хороший улов гарантований.

Для любителів більш активного водного відпочинку в Карпатах осінню так само знайдуться пригоди. Наприклад, можна освоїти дайвінг і відправитися досліджувати підземні пейзажі з аквалангом. Правда займатися цим краще в ранню осінь, так як в листопаді вже можна займатися зимовою риболовлею сидячи на льоду або кататися на сноуборді.

Пасивний осінній відпочинок

Не обов’язково вибирати активний відпочинок. Відпочинок восени в Карпатах може бути і спокійним. Так як осінь – час, коли вже зібрали врожай, то Ви можете відвідати різні харчові ярмарки і дегустації.

Наприклад, місцеві жителі часто змагаються в першості вина, сиру, традиційних страв. Існують багаторічні рецепти різних наливок і цілющих настоянок, що передаються з покоління в покоління.

Відпочинок в Карпатах восени може проходити і в теплій воді. Ніхто не відміняв термальні джерела і гуцульські чани. Звичайно, це зимова тема. Але як тільки восени починає холоднішати, Вам точно захочеться в тепло.

Де комфортно відпочити від осінніх пригод?

Особливий дозвілля вимагає відповідного відпочинку. Місце, яке забезпечить самотність з природою в комбінації з відмінними умовами для релаксу.

Наші дерев’яні будиночки володіють всім необхідним: сучасна техніка для зручного побуту, якісний інтернет і неповторний краєвид на карпатські гори. Це саме той випадок, коли відпочинок в Карпатах восени в котеджі може бути навіть не гіршим ніж прогулянки серед незайманої природи, адже Ви отримуєте одночасно всі переваги цивілізації і красу унікальної місцевості.

popup
Думаєш відвідати нас літом або восени?

Встигни забронювати котедж, до 1 червня*, за старою ціною!

*з 1 червня ціни збільшаться

Забронювати