Хочете поїхати в Карпати весною? Це гарний час, щоб в повній мірі насолодитися гірською атмосферою і поповнити запаси гарного настрою! Адже тоді ліс наповнюється новими силами і прокидається від зимової дрімоти.

У весняний період Ви маєте чудову можливість спробувати і зимові, і літні розваги (якщо дозволяє погода):

  1. Унікальні фестивалі і свята Карпат.
  2. Огляд красивих пейзажів, коли все розквітає.
  3. Підйом в гори;
  4. Оздоровлення в спеціальних закладах;
  5. Цікаві пам’ятки.

Відпочинок в Карпатах весною буде корисний і пізнавальним для кожного, тому не пропустіть відмінний шанс дізнатися про своє тіло і возз’єднатися з природою!

Коли весною краще їхати на відпочинок в Карпати?

Відпочинок весною в Карпатах передбачає час для особливих свят. Наприклад, в березні це «Мерцишор» – румунське національне свято зустрічі весни, а в квітні – міжнародний фестиваль духовної музики. Тобто перші два місяці весни вони дивують своєю самобутністю, особливим культурним колоритом.

Ще важливо відзначити, що в березні в Карпатах проходить фестівалеь еротичної культури з відповідною назвою «Березневі коти». Це унікальний час, коли в Ужгороді збирається величезна кількість літераторів, поетів і письменників. Відмінна можливість цікаво провести відпочинок весною в Карпатах зі своєю другою половинкою.

А ось травень відмінний місяць для всіх, хто любить порадувати свій шлунок. По-перше, це фестиваль меду і вина під назвою «Сонячний напій», а по-друге – «Берлибашський банош», що є особливим фестивалем національної гуцульської кухні.

Ще в травні можна спостерігати «Срібний Татош» – це унікальний фестиваль середньовічної культури в Закарпатті. Відповідно до того, що Вам більше до душі, і варто вибирати оптимальний місяць для відпочинку.

Травневі фестивалі їжі

Чому свято меду і вина відбувається саме в останній місяць весни? Місцеві пасічники і винороби впевнені в тому, що це найкращий час для отримання найбільш яскравого смаку цих напоїв.

Під час відпочинку в Карпатах весною на фестивалі, який проходить в першу суботу місяця, обов’язково варто спробувати особливу медовуху, бальзами та глінтвейни. Тут все дуже смачно і по-особливому тепла атмосфера.

Під час фестивалю «Берлибашський банош», який також проходить в травні, обов’язково слід спробувати всі класичні страви карпатських майстрів. Перлинами гуцульської кухні вважаються:

  1. Банош. Напевно, найбільш відоме і популярне блюдо. Кукурудзяне борошно змішують з вершками і смачною бринзою. Іноді господарі додають шкварки, що надає смаку і ситності. Цікаво, що блюдо придумала жінка, але за традицією його готують тільки чоловіки.
  2. Грибний суп. Таке блюдо можна замовити в будь-якому закладі. З назви зрозуміло, що головним в рецепті є гриби, а саме білі. Юшка з них заправляється сметаною і посипається зеленню, яка просто чудово підкреслює смакові якості. Всі інші інгредієнти додаються за уподобаннями кухаря.
  3. Бограч. Для поціновувачів м’яса це блюдо стане чи не найулюбленішим. Густий суп повинен готуватися в казані на відкритому вогні. До нього входить м’ясо, картопля та паприка. Взагалі він є угорським стравою, але гуцули так спритно аккліматизумали бограч і тут його їдять в кожному домі.

Особливі традиції весною в Карпатах – як відчути неповторний колорит?

Відпочинок весною в Карпатах унікальний за своєю красою. Саме в цей час все починає розквітати, тому створюється неймовірна краса. Перші квіти, які починають оживати це шафран і крокуси. Останні дуже легко знайти, оскільки їх вкрай багато в Закарпатті.

Весна в Кврпатах – це місцеві звичаї, колорит і свята пов’язані з проводами зими і вдячністю дарам природи, якими користуються місцеві жителі. Чудовий час для того, щоб погуляти по гірських стежках, збирати вінки з перших квітів і відчувати силу природу.

Особливо приємно зустріти Масляну та Великдень. Тому що ці свята насичені особливими місцевими традиціями. Внаслідок кожного такого свята організовуються масштабні гуляння, які зроблять відпочинок в Карпатах весною незабутнім.

Куди поїхати в Карпатах весною?

Для того, щоб урізноманітнити Вашу подорож під час відпочинку в Карпати весною, варто відвідати архітектурні пам’ятки. Ви зможете наповнитися атмосферою і містикою середньовіччя, адже тут є безліч стародавніх замків, скверів, храмів і церков.

Пнівський замок – споруда, яка безліч разів випробовувала свою міцність. Українці завжди були волелюбним народом, тому на цю фортецю постійно обрушувалися повстанські загони Буклашкі, Кардаша і Височана. Тут Ви зможете цілком відчути стародавній український дух і атмосферу минулих років.

Манявський скит та Хресто-Воздвиженський монастир – цікаві визначні місця, куди неодмінно треба йти, щоб самому подивитися і відчути унікальну атмосферу. Навколо панує незвичайна природа, а історія тут в кожному куточку.

Де зупинитися в Карпатах весною, щоб відчути особливий місцевий колорит?

Крім унікальної кухні і цікавих пам’ятних споруд, весна це особлива пора року. Саме в цей час вся природа розквітає, молодшає і наповнюється життям. Де відпочити в Карпатах весною? Звичайно погуляти по гірських пагорбах, галявинах, збирати перші квіти, дихати хвойним повітрям і насолоджуватися життям.

А після того, як втомитеся від оздоровчих прогулянок, можна буде приділити час відпочинку в наших комфортабельних будиночках. Це дерев’яні котеджі, які ідеально гармоніюють з місцевим гірським краєвидом.

Тут є все необхідне для того, щоб розслаблятися і отримувати від цього максимум задоволення. Необхідна техніка, якісний інтернет і навіть дитячий майданчик. Кожен будиночок максимально комфортний для закоханої пари або молодої сім’ї. І уявіть, як здорово виходити весною зі свого будиночку з бруса, спостерігати як розквітають квіти та видніються величні гори.

popup
Думаєш відвідати нас літом або восени?

Встигни забронювати котедж, до 1 червня*, за старою ціною!

*з 1 червня ціни збільшаться

Забронювати