Карпати це одне з найкрасивіших місць не тільки у всій Україні, а й у всій Європі. Відпочинок взимку в Карпатах пов’язаний з неймовірними краєвидами, місцевими звичаями, зовсім іншим способом життя, національною кухнею, чанами, термальними джерелами. І це всього лише малий перелік того, що можна зустріти в цих краях.

У який час зими краще їхати на відпочинок в Карпати?

Відпочинок в Карпатах взимку особливий і він, звичайно, відрізняється від того, в який місяць Ви приїдете. Для того, щоб відчути справжній дух казки і Різдва, варто обов’язково приїхати в кінці грудня або на початку січня. Однак, місця потрібно забронювати заздалегідь, оскільки на ці дати найбільший ажіотаж у туристів.

Хто не мріє зустріти Новий Рік в снігу і справжній святковій атмосфері? Відома фраза: «Як рік зустрінеш, так його і проведеш», тому, чому б не зустріти його по-справжньому щасливим? Для цього створені казкові умови.

Які розваги можна зустріти зимою в Карпатах?

У цьому місці кожен знайде розваги до душі. Це не означає, що Ви повинні щодня проходити по сорок кілометрів пішки або проїжджати на лижах від світанку до заходу сонця. Відпочинок у Карпатах зимою може бути різним:

  • Активним.
  • Пасивним.
  • У міру активним.

Зима в Карпатах асоціюється у людей в першу чергу з санками, лижами, походами в засніжені гори. Цій справі варто приділити особливу увагу. Не варто забувати про унікальні карпатські лазні та термальні джерела, де можна відчути повне переродження.

І не варто забувати добряче їсти, щоб вистачало сил на активний відпочинок. Тут ситні і смачні страви, наприклад, домашні ковбаски, сир, домашня сметана, борщ, вареники, налисники і парочка місцевих особливих рецептів.

Що таке Карпатські чани?

Для любителів пасивного зимового відпочинку в Карпатах обов’язково знайдеться місце в чанах. Безліч туристів асоціює цю конструкцію з величезною металевою каструлею або казанком. Певна схожість, звичайно, є, однак мета застосування трохи інша.

У цій величезній «каструлі», яка часто розташовується на вулиці під відкритим небом, проходять сеанси гуцульської медицини. Чани, зазвичай, знаходяться поруч з мінеральними водами або гірськими струмками.

Ємкість наповнюють водою і додають в нього особливі трави. Склад суміші знають лише місцеві умільці. Після цього під «казанком» розводять багаття на дровах. Коли вода нагрівається, в неї занурюються туристи. Місцеві рекомендують після такого басейну, зануриться в гірську річку або ємність з холодною водою. Цей контраст робить позитивний вплив на серцево-судинну і ендокринну системи. До того ж зимовий відпочинок в таких «лазнях» позитивно позначаються на шкірі, оскільки проявляються такі ефекти:

  • Розгладжуються зморшки.
  • Очищаються пори.
  • Омолоджує епітелій.
  • Надається шкірі природна пружність.

Термальні води в Карпатах – відпочинок взимку для всієї родини

Ще один варіант, куди поїхати в Карпати взимку – це термальні води. Басейни, наповнені водою з глибиною до одного кілометра. Середня температура таких джерел 40-50 градусів. Вода проходить глибоко в горах, звідки і наповнюється корисними мінералами – бор, кремній та інші.

Такі процедури позитивно впливають на організм. Кілька сеансів подібної терапії сприяють виділенню шлаків і токсинів з організму, уповільненню старіння, позитивно впливає на серцево-судинну, травну, видільну і статеву системи. За численними відгуками можна судити про те, що людям стало краще спати. Тільки заради цього вже варто організувати відпочинок на західній Україні взимку.

Де варто відпочити в Карпатах зимою?

Головне, щоб після активно проведеного зимового відпочинку в Карпатах було куди повернутися. Наш готель із задоволенням надасть Вам комфортні котеджі для веселої і дружньої компанії.

Тут є все необхідне для повноцінного відпочинку. Якісне телебачення, відмінний інтернет, можливість кататися на санках і лижах поруч з котеджами, від чого діти точно будуть в дикому захваті.

popup
Думаєш відвідати нас літом або восени?

Встигни забронювати котедж, до 1 червня*, за старою ціною!

*з 1 червня ціни збільшаться

Забронювати